hírlevél törzsvendégprogram

Promóciós és szerződéses kódok
Érkezés
Távozás
Éjszakák


Az 1. szoba
Felnőttek:
Gyermekek:
Szobák száma: 


DANUBIUS BEST PRICE GUARANTEE

Foglaljon nálunk garantáltan a legjobb árakon!

Amennyiben szállását közvetlenül a Danubius Hotels Group-nál foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja. Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat, ráadásként pedig 30 euró kedvezményt is adunk, amelyet egyéb szolgáltatásokra (pl.: éttermi fogyasztás, minibár, wellness kezelés) használhat fel szállodánkban a tartózkodása alatt. További részletekért tekintse meg az Általános Üzleti Feltételeinket

Az árgarancia érvényesítéséhez töltse ki online űrlapunkat, legkésőbb 48 órával a szállodába történő sztenderd bejelentkezési idő előtt.


általános üzleti feltételek árgarancia érvényesítő űrlap
Kirándulások

Ikervár | Rábapaty | Sitke

 

Ikervár

Ikervár község a „Batthyány család ősi fészke” Vas megye legrégibb településeinek egyike. A hagyományok ápolása, a Batthyány család és különösen az első felelős magyar miniszterelnök emlékének tisztelete nem újkeletű, és nem pillanatnyi divat településünkön.

Községünk büszke gazdag történelmi múltjára:Avar kori meglétét ásatások bizonyítják.1988-ban 160 sírból álló honfoglalás kori temetőt tártak fel a falu utcájában.1073-ban Ikerváron töltötte a karácsonyt Salamon király.

A település temploma az 1700-as években épült, de a szentély a XV. századból való.1848. június 13-án a Vasvármegyei Nemzetőrség zászlaját Ikerváron avatta fel Batthyány Lajos felesége, Zichy Antónia grófnő.1896-ban Ikerváron kezdték építeni az ország első vízerőművét, amely 1900-tól napjainkig termel áramot. Érdekesség, hogy Ikervár volt az első villamosított falu Magyarországon, mintegy 50 évvel megelőzve korát.Gróf Batthyány Lajos 1831-től élt Ikerváron. 1848. június 23-án Ikervár lakossága Sárvár mezővárossal karöltve országgyűlési képviselővé választotta.Ikervár ékessége gróf Batthyány Lajos szobra, - Bory Jenő alkotása – melyet közadakozásból állíttatott Ikervár lakossága.

Az emlékművet 1913. október 12-én leplezték le. Az ünnepségen a kor vezető politikusai helyeztek el koszorút, úgymint Huszár Károly országgyűlési képviselő, Békássy István Vasvármegye főispánja. Zichy Aladár a Néppárt nevében, Károlyi Mihály a Függetlenségi Párt képviseletében, Bottlik István az Alkotmánypárt nevében koszorúzott.

A település gazdag intézményhálózattal rendelkezik: művelődési ház – 11 művelődő közösséggel, felnőttképzéssel, művészeti iskolával, országos minősítésű csoportokkal, - óvoda, ált. iskola, háziorvos, gyermekorvos, védőnői szolgálat, fogorvos, gyermekjóléti szolgálat, szülészeti és bőrgyógyászati szakrendelés.

A Rába folyó természetes tavaival (Patkó-tó) és a műcsatorna kiváló horgászási és pihenési lehetőséget biztosít.
 
Látnivalók
1. Batthyány kastély
Pollack Ágoston és Ybl Miklós által - késő klasszicista stílusban- épített Batthyány kastély az elmúlt évtizedekben gyermekotthonként működött, a közelmúltban magánkézbe került, felújításra vár.
 
2. Az első magyar vizierőmű
Itt épült az ország első vizierőműve (1895).

Rábapaty

Paty első okleveles említése 1272-ből való. Árpád-kori település, főleg nemesek lakták. A XVI. században a földesúri birtok mellett a lakosok kis-és törpebirtokosok, sok a zsellér. A felsőpatyi műemléki plébániatemplom középkori eredetű, az alsópatyi Felsőbüki Nagy család kastélya műemlék jellegű.

Sitke
 
Környékét kb. 4,5 millió éve intenzív vulkáni tevékenység jellemezte. Ez hozta létre a 230 m magas Hercseg-hegyet, amely tanúhegy. A vulkáni törmeléken a római korig visszanyúló szőlőművelés folyik. A szőlőfürt megtalálható a település címerében is. A község területén áthalad az országos Kék-túra útvonala. Kiemelkedő természeti értéke a „Királyné gyertyája” termőhelyén kialakított természetvédelmi terület. Sitkét a Ják nemzetségből származó Sitkey család alapította, első okleveles említése Sitka néven 1251-ből való. Földesurai közül a Felsőbüki Nagy család tagjai emelkednek ki.

Egykori kastélyuk barokk illetve romantikus stílusú, épülete korábban általános iskola, majd 1982 óta pedig szállodaként működik. A kastélyhoz közeli dombon áll a Kálvária kápolna, ahol minden év augusztus végén koncertek zajlanak, melynek bevételeiből újították fel. A település rendelkezik vezetékes víz-, gáz-, telefonhálózattal, megvalósult a szervezett hulladékszállítás is. Mindezen értékek egyre több látogatót vonzzanak, akiket a Kastélyfogadó és a Borostyánkert várja.

Időjárás
Jelenlegi időjárás
kissé felhős
6°C
2017.március24.
kissé felhős
4°C - 18°C
2017.március25.
kissé felhős
4°C - 15°C
2017.március26.
közepesen felhős
1°C - 10°C
2017.március27.
jobbára napos
3°C - 13°C
2017.március28.
jobbára napos
4°C - 14°C
2017.március29.
jobbára napos
5°C - 17°C
2017.március30.
kissé felhős
4°C - 14°C
2017.március31.
jobbára napos
3°C - 14°C
2017.április01.
jobbára napos
6°C - 17°C
Térkép
Danubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X